MEB Onaylı Bilgisayar Programcılığı Kursu

computer-1209641_640
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Kimler Katılabilir?
MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenlik kursumuza katılmış olanlar; yazılım geliştirmeyi öğrenmek isteyenler, temel yapıda Algoritma geliştirmeyi öğrenmek isteyenler, Kpss sınavında sertifika zorunluluğu olan ilgili bölümlere girecek olanlar, MEB Onaylı Bilgisayar Programcılığı Kursu’na katılabilirler. Programlama, bilgisayarda bir işi yapması için komutları sıralama, test etme ve bütünleştime sürecidir. Programcı olmak isteyen kişiler; belli bir seviyede matematik mantığına sahip olmalıdır.
Kursu Bitirdiğinizde?
Bilindiği üzere programcılık, günümüzde çok çeşitlidir. Sistem, multimedya, web, masaüstü programcılığı… gibi. MEB Onaylı Bilgisayar Programcılığı kursu, programlamanın temelini, programcı olmak isteyenlere öğretir. Katılımcı,  kursu sonunda istediği programlama diline yönelebilir.

MEB Onaylı Bilgisayar Programcılığı kursunu bitirdiğinizde, yazılım geliştirme mantığını ve programlama dillerini temel düzeyde profesyonel bir şekilde öğrenmiş oluyorsunuz. Burada edindiğiniz bilgi birikimi ile yazılım geliştirme konusunda kendinizi daha da geliştirmek için gerekli olacak temel bilgiye sahibi olurken, kurs bitiminde alacağınız sertifikalar ile bir çok devlet sınavında ve özel sektörde tercih edileceksiniz. Bu eğitimle kariyerinize yön verebilirsiniz.
Bilgisayar Programcılık Kursu Bitiminde Alabileceğiniz Sertifikalar:
» Milli Eğitim Bakanlığı 400 Saatlik Bilgisayar Programcılığı Sertifikası
» Alpan Akademi Kurs Bitirme Belgesi
Kurs Müfredatı
BİLİŞİM MANTIĞI (ALGORİTMA)
Algoritma, bir problemin çözümünde yapılacak işlemlerin adım adım yazılması yada anlatılmasıdır. Temel bilişim mantığının verildiği bir derstir. Bilişim mantığını iyi öğrenemeyen programcı adayı iyi bir programcı olamaz.SQLVeritabanı Tasarımı
Veritabanı Yönetim Sistemleri
Veritabanı Normalizasyonu
Temel Veri Tipleri
Veritabanı yapısı
Tablolar
SQL Veri İşleme Dili (Data Maniplation Language)
SELECT, INSERT, UPDATE, DELETE gibi temel komutlar
Farklı Karşılaştırma, Listeleme Seçenekleri WHERE, ORDER BY, GROUP BY

VISUAL BASIC
Visual Basic, Basic (Beginners-All Purpose Symbolic Instruction Code) temelleri üzerine kurulmuş görsel bir programlama dilidir. Bugün dünyada çok yaygın bir kullanım yeri bulmuştur. Bunun en büyük sebebi çok kolay ögrenilen ve güçlü bir programlama dili olmasıdır.  Windows ortamına uyarlandığı için de Nesneye Yönelimli bir dildir. Visual Basic ile yapabilecekleriniz sadece sizin hayal gücünüze ve becerinize bağlıdır. Ticari yazılımlar geliştirebilir, veritabanları üzerinde çalışabilirsiniz, oyun programları yazabilir, bilimsel çalışmalarınızda kullanabilirsiniz.  Visual Basic’i en popüler programlama dillerinden biri yapan en önemli nedenlerden biri de büyük olasılıkla kolay olmasıdır. Visual Basic de program yazmak için çok fazla teknik bilgiye sahip olmak gerekmez. Sadece kontrolleri form üzerine yerleştirmek ve kodu yazmak yeterlidir. Kısaca Visual Basic, programcıyı, programın kullanıcıya yansıyan şekli için kod yazmak zorunda bırakmayan bir dildir.
DELPHI
Delphi, programlama dili olarak pascalın nesne yönelimli (object oriented) uzantısı olan Object pascal dilini kullanmaktadır. Object pascal kolay anlaşılır bir dile, hızlı derleme gücüne ve modüler programlama için gerekli tüm komutlara sahiptir. Delphi derslerinde öncelikle Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) ilgili temel bilgiler verilecek daha sonra örnek yazılımlar geliştirilerek delphi komut ve deyimleri anlatılmakta ve bol bol program yazılarak Delphi bilginiz pekiştirilmektedir.
C++
C, 1970’lerin başında Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından geliştirilmiş bir orta seviyeli ve yapısal bir programlama dilidir. C, günümüzde neredeyse tüm işletim sistemlerinde kullanılan, dünyanın en yaygın programlama dilidir. C++ 1980’lerin başlarında Bjarne Stroustrup tarafından geliştirilen yüksek seviyeli ve nesne yönelimli, bir programlama dilidir.C++ Dersleri, C ve C++ programlama eğitimlerini içermekle birlikte uygulama ağırlıklı olup C ve C++ dilleri her yönüyle anlatılacaktır.
VERİ YAPILARI VE KÜTÜK ORGANİZASYONU
Bu başlıkta veri yapıları ve kullanım şekilleri, kütük yapıları ve gereklilikleri, iyi bir kütük organizasyonunun nasıl yapılacağı gibi konular uygulamalı olarak yazılım geliştirme örnekleriyle anlatılacaktır.

Bültenimize Kayıt Olun

Yeni Açılan Kurslarımızı ve İndirim Fırsatlarını Kaçırma!

KAPAT
Call Now ButtonHemen Ara